Wat houdt de Bitcoin-prijs vergelijkbaar tussen verschillende crypto-uitwisselingen?

Arbitrage speelt een rol bij de prijsstelling van Bitcoin op de cryptomarkt, maar dat verklaart niet alles.

 

Wat houdt de Bitcoin-prijs vergelijkbaar tussen verschillende crypto-uitwisselingen? HOE CRYPTO

 

 

Bitcoin handelt op talloze locaties over de hele wereld, ook op talloze beurzen. Het actief wordt echter grotendeels verhandeld in de buurt van dezelfde Amerikaanse dollar op de markt, afgezien van de afgelegen prijsacties van sommige landen van tijd tot tijd. Hoe is dit mogelijk?

 

Er bestaan ​​talloze handelsproducten in de crypto-ruimte, waaronder Bitcoin (BTC) -futures en -opties, maar hoe wordt de prijs van feitelijke verhandelbare BTC, spot BTC genaamd, bepaald op de cryptomarkt, vooral gezien het grote aantal uitwisselingen? goede crypto app online kopen.

 

“De prijs van BTC is op elk moment eigenlijk niet meer dan een functie van de prijs die mensen op dat moment bereid zijn om BTC te kopen of verkopen”, zegt Justin d’Anethan, salesmanager bij Equos – een digitale activabeurs onder Diginex Group. CoinTelegraph. “Daarom zal het – heel licht – variëren van de ene uitwisseling tot de andere”, legde hij uit en voegde eraan toe:

 

“Uiteraard zullen market makers en arbitrageurs dat verschil uitspelen en minimaliseren (verkopen wanneer het hoger is; kopen wanneer het lager is, zodat het op natuurlijke wijze corrigeert). Vaak gebruiken dataproviders en beurzen zelf een index als basis, die is samengesteld uit de huidige prijs die wordt bewaakt over een selectie van verschillende beurzen. ”

Arbitrage is een aspect van de markt dat ervoor zorgt dat de prijs van Bitcoin tussen beurzen gelijk blijft. Als BTC handelt tegen $ 50.000 per munt op de ene beurs en $ 60.000 op een andere, zouden mensen BTC waarschijnlijk kopen voor $ 50.000, het naar de andere beurs sturen, het verkopen voor $ 60.000 en de winst van $ 10.000 per munt houden. Bij arbitrage spelen echter een aantal factoren een rol, zoals transactietiming, uitwisselingsbeperkingen en bots.

 

Filbfilb, een crypto-analist en handelaar, ziet arbitrage ook als een belangrijk onderdeel bij het bepalen van de spotprijs van Bitcoin op de markt. “Over het algemeen spelen arbitrage-bots een belangrijke rol bij het elimineren van prijsverschillen die worden veroorzaakt door geïsoleerde volumes”, vertelde hij aan CoinTelegraph. “Ze belonen effectief mensen die marktprijsverschillen corrigeren, met winst”, voegde hij eraan toe. Filbfilb legde uit:

 

“Bij een grote volumedump op één beurs, A, die de prijs naar beneden drukt boven die van beurs B, zullen arbitragedeelnemers de goedkopere munten op beurs A kopen en ze tegen een hogere prijs verkopen op beurs B. Dit zal doorgaan tot prijs A en B wordt gelijk gemaakt en de kans is geëlimineerd. Dat is natuurlijk een simplistisch voorbeeld, maar het gebeurt letterlijk de hele tijd. ”

Er waren ook arbitragemogelijkheden tussen Bitcoin-futures en spot-handel, volgens een strategie die ooit werd genoemd door de maker van het Bitcoin Stock-to-Flow-model PlanB. De tactiek omvat in wezen het kortsluiten van BTC-futures tijdens het kopen van spot Bitcoin. Verge koers prognose is positief.

 

Bepaalde Bitcoin-futures, zoals die verhandelbaar zijn op de Chicago Mercantile Exchange, worden soms verhandeld boven de prijs van het actief aan het begin van hun contractperiode, afhankelijk van de vervaldatum, en vinden hun weg dichter bij de spotprijs van BTC tegen de tijd dat het verstrijkt. Dit systeem is echter afhankelijk van een aantal factoren, zoals de lengte van het gekozen Bitcoin futures-contract.

 

“Kooporders en verkooporders van deelnemers over de hele wereld bepalen de real-time prijs van Bitcoin,” vertelde Rob Levy, mede-oprichter van Hxro – een cryptohandelplatform – aan Cointelegraph. “De markten zijn allemaal met elkaar verbonden – van de spotmarkten tot de derivatenmarkten (futures, opties, swaps),” zei hij en voegde toe:

 

“De meest geavanceerde marktdeelnemers, vaak liquiditeitsverschaffers of marktmakers genoemd, handelen tegelijkertijd op alle meest actieve beurzen over de hele wereld. De geavanceerde handelssystemen die zijn gebouwd door hoogfrequente handelaren volgen de orderboeken op alle grote beurzen de klok rond. ”

Levy merkte snelle arbitrage op als de kracht die vergelijkbare BTC-prijzen handhaaft op verschillende crypto-handelsplatforms.

 

Bovendien heeft de BTC-futureshandel van de CME invloed op de marktprijs voor spot Bitcoin, volgens een rapport van Wilshire Phoenix, een investeringsmaatschappij. “De bevindingen van Wilshire Phoenix […] geven aan dat CME Bitcoin Futures meer bijdragen aan prijsvorming dan de gerelateerde spotmarkten”, aldus het rapport.

 

De CME opende in 2017 in contanten afgewikkelde Bitcoin-futures-handel. Samen met zijn BTC-futures gebruikt de handelsentiteit in Chicago de CME CF Bitcoin Reference Rate – een waarde voor Bitcoin, rekening houdend met gegevens van beurzen op de BTC-spotmarkt.

 

Over het algemeen, hoewel bepaalde factoren een rol kunnen spelen bij het standaardiseren van de prijs van Bitcoin tussen beurzen, ontleent het activum zijn totale waarde aan een aantal redenen, waaronder zijn rol als waardeopslag.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *