Wereldwijde banktoezichthouder stap dichter bij cryptokapitaalregels

Voorstellingen van de virtuele valuta staan ​​op een moederbord in deze afbeelding, gemaakt op 20 mei 2021.

 

Het Bazels Comité voor bankentoezicht zal overleggen over hoe geldschieters zichzelf moeten beschermen tegen crypto-activa, zei de wereldwijde bankwaakhond op maandag, terwijl regelgevers het vuur aan de schenen leggen op een groeiende maar risicovolle investeringssector.

 

“De commissie stemde ermee in een consultatiedocument te publiceren om de mening van externe belanghebbenden te vragen over het ontwerp van de prudentiële behandeling van de blootstelling van banken aan cryptoactiva”, zei de in Zwitserland gevestigde waakhond in een verklaring. Stellar koers 2025 is positief.

 

 

risicobewegingen voor elke type

Prudentiële regels dwingen banken om “risicowegingen” toe te kennen aan elk type activa, zoals leningen of derivaten, die vervolgens worden opgeteld om te bepalen hoeveel kapitaal moet worden aangehouden.

 

De crypto-activasector is snel gegroeid, maar bitcoin is afgekoeld van een hoogtepunt van $ 64.895,22 medio april tot $ 36.005 op maandag nadat China een hardhandig optreden begon te signaleren.

 

De commissie, bestaande uit toezichthouders van ‘s werelds belangrijkste financiële centra, zei afgelopen vrijdag crypto-activa te hebben besproken.

 

“Hoewel de blootstelling van banken aan crypto-activa momenteel beperkt is, zou de aanhoudende groei en innovatie in crypto-activa en aanverwante diensten, in combinatie met de verhoogde interesse van sommige banken, de wereldwijde zorgen over financiële stabiliteit en risico’s voor het banksysteem kunnen vergroten bij gebrek aan een gespecificeerd prudentiële behandeling”, aldus de minister.

 

De commissie publiceert deze week haar consultatiedocument.

 

HSBC (HSBA.L), de grootste bank van Europa, vertelde vorige maand aan Reuters dat het geen plannen had om zich bij rivaliserende geldschieters zoals Goldman Sachs aan te sluiten bij het lanceren van een cryptocurrency-handelsdesk of het aanbieden van de digitale munten, omdat ze te volatiel en gebrek aan transparantie hadden. Bitvavo review lezen is positief.

De Bank of England heeft gezegd dat beleggers bereid moeten zijn al hun geld te verliezen als ze in crypto-activa beleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *